Veelgestelde vragen

Een aantal vragen krijg ik regelmatig en heb ik voor u op een rij gezet.

We fotograferen uw iris(sen) met high tech apparatuur in onze uitstekend bereikbare eigen studio in Huis ter Heide, gemeente Zeist.

De iris fotografie in onze studio in Huis ter Heide duurt circa 30 minuten. Bij iris fotografie van een huisdier bedraagt de totale fotografietijd maximaal 20 minuten. Na de fotografie nemen we in onze kunstgalerij alle tijd om u goed en persoonlijk te adviseren over de creatie van het door u gewenste iris art kunstwerk.

We adviseren voor iris fotografie over het algemeen een leeftijd rond 5 jaar. Het is vanzelfsprekend wenselijk dat het kind zelfstandig goed kan stil zitten.

Harde lenzen geven een schaduw over de iris. Daardoor is het niet mogelijk om iris foto’s te maken als iemand zijn/haar harde contactlenzen draagt. Zachte contactlenzen vallen weliswaar over het oog heen, maar ze kunnen wel zorgen voor enige onscherpte. Voor een optimaal iris art kunstwerk adviseren we u daarom om tijdens de fotografie geen lenzen te dragen.

Na uw akkoord op de iris foto en eventueel het ontwerp, dat we u per e-mail toesturen, wordt het kunstwerk van uw keuze binnen 2 á 3 weken afgeleverd.

Iris fotografie is volledig ongevaarlijk voor het oog en de iris. Heeft u een medische behandeling aan uw oog ondergaan, dan is het aan te raden dat dit geheel genezen is voordat u uw iris laat fotograferen. Uw opticien kan u vertellen of uw oog volledig genezen is en er geen littekens zichtbaar zijn.

Dit is zeker mogelijk. Donkere ogen hebben minder zichtbare crypten (vezels) waardoor een andere structuur in de iris zichtbaar is, maar daardoor zijn ze nog steeds geschikt voor iris fotografie. Afgelopen jaren hebben wij vele prachtige iris art kunstwerken met heel donkere ogen gemaakt.

Bij Iris Art Nederland kunt u kiezen uit diverse duurzame materialen waaronder hoogwaardig fotopapier, HD ChromaLuxe aluminium en acrylglas. Daarbij heeft u keuze uit een groot aantal formaten. Bekijk de diverse uitvoeringen.


Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.